ΚΑΓΚΕΛΑ

Το στολίδι του σπιτιού

Κάγκελα παραδοσιακά, Κάγκελα μοντέρνα, Κάγκελα μασίφ ή κούφια, τελικά τί να επιλέξω;

Η επιλογή του σωστού κάγκελου σε ένα σπίτι είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας ιδιοκτήτης ή ο επιβλέπων αρχιτέκτονας. Το κάγκελο είναι το στολίδι του σπιτιού μας, ένα κόσμημα που θα αναδείξει το χώρο μας ή θα τον κάνει απλά αδιάφορο. Ένα ξεχωριστό σχέδιο θα δώσει μια ξεχωριστή νότα στο σπίτι σας, θα το κάνει να ξεχωρίσει και να έχει προσωπικότητα.

Μια εσωτερική σκάλα που πνίγει το χώρο σας μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα έργο τέχνης με ένα περίτεχνο κάγκελο, η εξωτερική όψη του σπιτιού σας αλλάζει τελείως βάζοντας ένα παραδοσιακό κάγκελο περίφραξης και τα μπαλκόνια μοιάζουν μεγαλύτερα με ένα πιο μοντέρνο σχέδιο που δίνει αέρα στο χώρο σας.

Η επιχείρησή μας έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρία στην τέχνη του σιδήρου και κατασκευάζει για εσάς με μεράκι ότι κάγκελο επιθυμείτε. Ερχόμαστε στο χώρο σας, μελετάμε τις ανάγκες σας και σας προτείνουμε την καλύτερη λύση για εσάς. Ας αναλύσουμε παρακάτω κάποιες βασικές επιλογές.

Κάγκελα Μασίφ

Το μασίφ κάγκελο κατασκευάζεται από συμπαγή κομμάτια σιδήρου και είναι ιδανικό για αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στον χρόνο. Για αυτό συνηθίζουμε να λέμε πως το μασίφ κάγκελο είναι “αθάνατο”

Η πρώτη μας επιλογή για ένα κάγκελο περίφραξης, μπαλκονιού ή ταράτσας πρέπει να είναι μασίφ κάγκελο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι βάλαμε ένα κάγκελο που θα μείνει στη θέση του όσα χρόνια και αν περάσουν.

Παραδοσιακά Κάγκελα

Ως παραδοσιακό ορίζεται το κάγκελο το οποίο κατασκευάζεται από μασίφ σίδερο μπορεί να είναι σφυρήλατο ή όχι, έχει σχέδια που απαρτίζονται κυρίως από καραβολάκια (καραβόλους) και έρχεται σε μεγάλη ποικιλία τύπων.

Οι επιλογές στο παραδοσιακό κάγκελο είναι αμέτρητες, τα πιο όμορφα όμως για τους λάτρεις των ρετρό είναι τα κάγκελα που εμείς κατασκευάζουμε με τον παλαιό τρόπο χωρίς κολλήσεις.

Μοντέρνα Κάγκελα

Το μοντέρνο κάγκελο είναι συνήθως κάγκελο που έχει ίσιες οριζόντιες γραμμές, είτε είναι από διάτρητη λαμαρίνα σε ταψάκια ή τελείως κλειστό. Είναι είτε από μασίφ σίδερο είτε από στρατζαριστό ανάλογα με την περίσταση.

Κάγκελα Περίφραξης

Το κάγκελο περίφραξης είναι το κάγκελο που θα περιφράξει το χώρο μας, το οικόπεδό μας ή τον κήπο μας. Επιβάλλεται να είναι από μασίφ σίδερο για αντοχή στις καιρικές συνθήκες διότι είναι εκτεθειμένα και υψηλής αντοχής στην κακοποίηση. Επίσης συνηθίζεται να έχουν αρκετό τελικό ύψος μαζί με την μάντρα εάν αυτή υπάρχει καθώς είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του σπιτιού μας. Ένα παραδοσιακό κάγκελο εδώ είναι μια άριστη επιλογή καθώς θα δώσει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στην πρόσοψη του σπιτιού μας.

Κάγκελα Μπαλκονιού

Τα κάγκελα στο μπαλκόνι μας πρέπει να έχουν είτε ένα πολύ ιδιαίτερο σχέδιο είτε κάτι πολύ απλό που να δίνει αέρα στα μπαλκόνια μας. Το ιδανικό είναι ένα σχέδιο που συνδυάζει και τα δύο. Πρέπει και εδώ να προτιμήσουμε μασίφ κάγκελο όπως και στα κάγκελα περίφραξης γιατί και εδώ το κάγκελό μας είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.

Κάγκελα Ταράτσας

Συνήθως το κάγκελο της ταράτσας είναι ένα απλό κάγκελο πάντα από μασίφ σίδερο για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω. Προτιμούνται τα απλά σχέδια για 2 λόγους, πρώτον για χαμηλό κόστος αφού συνήθως είναι πολλά μέτρα και δεύτερον στις περισσότερες περιπτώσεις τοποθετούνται πιο μέσα από την άκρη του κτηρίου και δεν φαίνονται από το δρόμο.

Κάγκελα Σκάλας

Εδώ ερχόμαστε σε ένα πραγματικό κόσμημα. Το κάγκελο της σκάλας ειδικά εάν αυτή είναι εσωτερική σκάλα πρέπει να έχει προσωπικότητα από μόνο του. Αυτό θα αναδείξει την σκάλα σας είτε αυτή είναι μια μοντέρνα αέρινη σκάλα είτε μια βαριά ξύλινη σκάλα θα της δώσει το στοιχείο που χρειάζεται να ξεχωρίσει και θα την αγκαλιάσει όμορφα για να τονίσει όλα τα δυνατά της σημεία. Είτε προτιμήσετε κάποιο παραδοσιακό σχέδιο, είτε μοντέρνο το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Κάγκελα Ασφαλείας

Το κάγκελο ασφαλείας τοποθετείται κυρίως στα παράθυρα για την προστασία από τις διαρρήξεις. Είναι πάντοτε από μασίφ σίδερο και αρκετά παχύ ώστε να σας προσφέρει μέγιστη ασφάλεια. Τα σχέδια που μπορείτε να επιλέξετε είναι σχεδόν απεριόριστα. Προσαρμόζουμε επίσης όλα τα σχέδια των κάγκελων σας ώστε να υπάρχει μια συνοχή στο σπίτι.